top of page

Quaestor

Penningmeester

Als Quaestor (of penningmeester(es)) van Dokkaebi zorg jij dat alle geldzaken van de vereniging goed verlopen, je hebt dus de belangrijkste functie van het bestuur. No Quaestor, No life. Aan het begin van het jaar zal je een begroting maken, dit is een grove schatting van de opbrengsten en uitgaven van het gehele jaar en geeft een overzicht van het budget voor elke commissie en andere nodige dingen. Tijdens het gehele academisch jaar probeer je zo goed mogelijk alle geldzaken, aan de hand van de begroting, uit te voeren. Dit doe je door middel van geldzaken, begrotingen en realisaties, van elke commissies te controleren en declaraties door te voeren.

Ook ben je, voordat elk nieuw semester begint, verantwoordelijk voor de boekenverkoop en zorg je ervoor dat dit zo goed mogelijk verloopt. En aangezien jij verantwoordelijk bent voor al het verkoop, mag jij ook merchverkoop doorvoeren. Zo mag jij, samen met het bestuur, bepalen hoe de merch eruit komt te zien, deze bestellen en vervolgens verkopen.


Ervaring van Sanne Huisman, Quaestor van het 1e bestuur der S.V.K. Dokkaebi, 단군: De Mythische Stichters:

Alhoewel bestuurswerk in combinatie met je studie soms zwaar kan vallen, heb ik er veel van geleerd. Zo leer je je krachten en verbeterpunten kennen in een werkomgeving, wat alleen maar voordelig kan zijn voor later. Als Quaestor ben ik altijd veel bezig met geldzaken, waardoor ik nu ook mijn eigen geld beter kan managen. Naast al deze nieuwe vaardigheden en inzichten is het bestuurswerk ook gewoon heel leuk. Je ontmoet allemaal nieuwe mensen en staat in nauw contact met je eigen studiegenoten.

Quaestor
bottom of page