top of page

Workshop Career Services

De afgelopen periode is vaak de drukste voor een student van Koreastudies. Papers, deadlines, projecten, examens,.. En al dit voor je toekomst! Weet jij nou al of je in Korea gaat werken? Of eventueel verder wil studeren? Leden die bij de workshop van Mabel zijn geweest hebben hier hopelijk een beter beeld door gekregen!Op woensdag 22 mei heeft Mabel Isado, medewerkster van Career Services, hier een uitgebreide workshop over gegeven. Nadat de leden binnen waren, ieder een glaasje zelfgemaakt citroen-munt-water en een smakelijk plakje cake had, begon Mabel haar verhaal. 


Deze workshop was een soort vervolg op de ‘Wat Na Je BA’, die zich meer focuste op het vinden van werk in Korea. Zo werd al heel snel duidelijk dat het erg belangrijk is om goede connecties te hebben, een vlotte taalbeheersing, en vooral heel erg veel motivatie. Er komt best wat te kijken als je namelijk in Korea wil gaan werken. Niet alleen vertelde ze ons hoe we het zouden kunnen aanpakken, we kregen ook het ervaringsverhaal van onze alumnus Ifang Bremer te horen. Hij is nu correspondent voor een Amerikaanse krant die over Noord-Korea schrijft. Zo zie je maar dat er veel bij komt kijken mocht je in Korea willen werken, maar dat het ook niet onmogelijk is. 


Career Services biedt veel workshops en mogelijkheden tot het helpen verbreiden van je horizon, dus check zeker hun webpagina! Dit was de laatste activiteit van de alumnicommissie, er komt nog een laatste ervaringsverhaal van een alumnus in de komende nieuwsbrief en waarschijnlijk heeft de volgende alumnicommissie ook heel wat in petto!

3 views0 comments

Recent Posts

See All

Comments


bottom of page