top of page

Quiz on Korea 2024!

Afgelopen 13 juni organiseerde de Koreaanse Ambassade in Nederland weer een hersenkrakende quiz om ons Koreanisten op de proef te stellen tijdens de jaarlijkse Quiz on Korea. En S.V.K. Dokkaebi hielp een handje mee!Quiz on Korea is een jaarlijks fenomeen waarin deelnemers de strijd met elkaar aangaan en hun kennis van Koreaanse cultuur, maatschappij, taal en geschiedenis wordt getest. Zoals altijd zijn er supertoffe prijzen te winnen met als hoofdprijs een reis naar Korea en een deelname aan Quiz on Korea in Seoul, die uitgezonden wordt op nationale Koreaanse televisie!


Het bestuur kwam al vroeg bij elkaar om samen met het team van de ambassade het Telders Auditorium om te toveren in een quiz arena! En terwijl we stiekem ons ontbijt nog naar binnen aan het schuiven waren, kwamen de eerste enthousiaste deelnemers al binnendruppelen, waarna iedereen verwelkomd werd met een Quiz on Korea shirt. Let the games begin!Gepresenteerd door intern Dayoung en onze Assessor Intern Alisha, begon de quiz met een paar inkoppertjes. Maar al snel liep het niveau van de vragen in rap tempo op! Het bestuur van S.V.K. Dokkaebi werkte ondertussen aandachtig aan het bijhouden van de antwoorden en het optellen van de punten. Na een spannende finale met uitdagende vragen, ging de winst uiteindelijk naar… Katrien! Naast de hoofdprijs van een reis naar Korea, werd de 2e, 3e en 4e ook beloond met de nieuwste Samsung gadgets!Nadat de winnaars bekend werden gemaakt en we met z’n allen een groepsfoto maakten, zat de dag er alweer op! Ondanks dat er maar 4 winnaars werden uitgeroepen, kregen alle deelnemers een prachtig troostprijsje mee naar huis.


S.V.K. Dokkaebi bedankt iedereen die deel heeft genomen en feliciteert alle winnaars van de quiz. Het was een supergezellige ochtend en we hopen jullie weer terug te zien voor de volgende editie van Quiz on Korea!
7 views0 comments

Recent Posts

See All

Comments


bottom of page