top of page

Activiteiten

Wij zijn S.V.K. Dokkaebi, de studievereniging voor Koreanistiek. Net als het eeuwenoude mythische Koreaanse wezen waarnaar wij vernoemd zijn, houden we ervan om mensen te helpen, maar ook om kattenkwaad uit te halen. Daarom organiseren wij zowel informatieve als culturele activiteiten die je kunnen helpen bij je studie en je voorbereiding op de arbeidsmarkt, maar organiseren wij ook genoeg gezelligheidsevenementen en feesten waarbij iedereen zijn ondeugende duiveltje naar buiten kan laten komen.

Elk semester organiseren wij een zogeheten Korean Language Table, ook wel bekend als 탁잡담. Tijdens deze wekelijkse meetings kunnen Koreastudies studenten, en andere mensen met een interesse in Koreaans leren, praten met Koreaanse studenten die in Nederland op uitwisseling zijn. Dit is een gezellige en laagdrempelige manier om je Koreaans dan wel bij te spijkeren dan wel op niveau te houden. Naast de wekelijkse meetings, wordt er ook regelmatig een leuk diner of een andere activiteit georganiseerd door deze groep.

2

Onder "blog" vind je een verscheidenheid aan materiaal om jou te helpen je studie door te komen. Zo vind je bijvoorbeeld websites voor het studeren van Koreaans, lijsten met studiemateriaal, studietips van mede studenten,  aanraders van K-drama’s die makkelijk te vinden zijn en ga zo maar door.

3

Als studievereniging voor Koreanisten organiseren wij allerlei events om niet alleen elkaar beter te leren kennen, maar ook Korea. Door activiteiten zoals Koreaanse etentjes, lezingen, filmavonden, en taaluitwisseling met Koreanen in Nederland, hopen wij deze doelen te bereiken.

4

Vacatures

Als studievereniging krijgen wij regelmatig vacatures doorgestuurd van Koreaanse bedrijven of de universiteit zelf. 

Suggesties/Vragen?

Heb jij nog een goede toevoeging voor de website, of een studietip die je graag met je medestudenten wilt delen? Stuur ons dan een mailtje via svkdokkaebi@gmail.com

bottom of page