top of page

Korean Traditional Cultural Performance: 얼쑤, 절쑤!

Voor het eerst in ruim 60 jaar bracht de president van de Republiek Korea een staatsbezoek aan Nederland. Deze twee dagen stonden in het teken van het uitbreiden van de relatie tussen de twee landen, met afsluitend een traditioneel optreden gevuld met dans en zang in het gezelschap van president Yoon Suk-Yeol en first lady Kim Keon Hee. Ook onze eigen koning en koningin waren van de partij. En S.V.K. Dokkaebi was erbij!


Voorafgaand aan onze uitnodiging voor dit speciale optreden is het bestuur gezellig uit eten geweest met de Koreaanse ambassade in Den Haag. Onder het genot van een wijntje en een heerlijk stuk steak (waar Golden Retriever ''Tank'' heel jaloers op was) hebben we elkaar beter leren kennen en gesproken over eventuele samenwerkingen in de toekomst. Zij waren toen al druk bezig met de komst van de president en het organiseren van het optreden, en nodigden ons uit!!


Het optreden vond plaats op 13 december in de AFAS Live in Amsterdam. Niet alleen het bestuur was uitgenodigd, maar ook alle dokkaebi-leden! Omringd door belangrijke genodigden kwamen president Yoon Suk-Yeol en first lady Kim Keon Hee samen met koning Willem-Alexander en koningin Maxima de zaal binnen waarna de show kon beginnen! Gevuld met gedichten, dans en zang stond de voorstelling in het teken van de Koreaanse geest die waarde hecht aan hemel en aarde en de mensen die deze met elkaar verbinden (Cheon-ji-In 천지인).Voor de Koreanisten kwamen er tijdens het optreden bekende elementen langs. Zo werd de voorstelling geopend met een ode aan zowel Hendrik Hamel als Jan Weltevree, en werd de avond afgesloten met het prachtige geluid van de Jindo Arirang (een persoonlijke favoriete van onze Intern). Al met al was het een prachtige show en een super leuke ervaring. Check alle prachtige foto's van het optreden hier beneden!


(Credits: Anouk)


54 views0 comments

Recent Posts

See All

Comments


bottom of page