top of page
  • Writer's pictureKCC

탁잡담 X KCC: expositie Kim Sooja: Thread Roots

Op vrijdag 3 mei hebben onze geliefde leden, samen met de 탁잡담 en de KCC, een bezoekje gebracht aan Museum de Lakenhal. Hier werden we hartelijk ontvangen voor een  rondleiding door de tijdelijke expositie van Kim Sooja: Thread Roots.Kim Sooja wordt wereldwijd beschouwd als een van de meest invloedrijke kunstenaars. Thread Roots is de eerste solopresentatie die van de artieste in Nederland te bewonderen is. Haar werk vindt zijn oorsprong in Koreaanse tradities en wordt uitgedrukt in diverse media. Door haar kunst verweeft Kim haar persoonlijke geschiedenis met universele thema's zoals migratie, vrijheid van beweging en het verlangen naar een thuisgevoel.In de expositie mochten we onder andere de prachtige bottari's bewonderen. Deze traditionele Koreaanse bundels van stoffen zijn niet alleen visueel indrukwekkend, maar dragen ook diepe symboliek met zich mee. Daarnaast kregen we de kans om verschillende films van Kim Sooja te bekijken, waarin ze haar unieke kijk op de wereld en haar thema's op een meeslepende manier tot leven bracht.


Deze samenwerking met Museum De Lakenhal was een waardevolle ervaring voor ons als Dokkaebi. We zijn erg dankbaar voor de mogelijkheid om deze inspirerende tentoonstelling te bezoeken en willen het museum hartelijk bedanken voor hun gastvrijheid en de kans om ons te laten onderdompelen in de kunst van Kim Sooja.


We hopen dat dit bezoek aan Museum De Lakenhal slechts het begin is van vele andere verrijkende culturele uitstapjes. Samen blijven we groeien, leren en ons laten inspireren door de kracht van kunst en cultuur.

11 views0 comments

Recent Posts

See All

Comments


bottom of page